Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Načelnik ugostio državnu prvakinju u teakwondou Saru Rajčević

SARA  plaketaNačelnik Josip Bartolčić jučer je u prostorijama Općine Ivanska ugostio mladu Saru Rajčević (17), najbolju sportašicu bjelovarsko – bilogorske županije u kategoriji 15-18 godina,
državnu prvakinju u teakwondou za juniorke i prvakinju međunarodnog WTF G-1 Croatia open turnira u teakwondou za juniorke.

Na zajedničkom druženju razgovarali su o početcima bavljenja teakwondoom te o sadašnjim treninzima, natjecanjima i planovima za budućnost.

Sara je, objašnjavajući početke svoga treniranja, rekla kako je počela na preporuku liječnika zbog problema sa sluhom i motoričkim sposobnostima te se tako rodila ljubav za taj sport.

Treninzi i natjecanja su priča za sebe, treninzi se održavaju svaki dan u večernjim satima i dva puta tjedno u jutarnjem terminu prije škole od 6,00 sati, natjecanja su vikendom te znaju potrajati cijeli dan prilikom čega morate uvijek biti spremni na promjenu rasporeda i borilišta, a prilikom borbe potrebna je potpuna koncentracija jer najmanji treptaj oko može biti presudan za borbu – pojašnjava Sara.

Sara je već duži niz godina klasificirani sportaš HOO te se nada skorom pozivu u reprezentaciju. Također, budući da je dobila poziv reprezentacije gluhih i nagluhih, sada se pripremamo za europsko prvenstvo koje će se održati krajem godine. Kada gledamo na financijski dio, daleko najviše ulažu sami roditelji i tu su vrlo veliki troškovi. Klub se uključuje koliko može ali to je jako mali dio te smo sada krenuli sa pokušajem da zajednički nađemo nešto sponzora koji bi nam pomogli. – kaže Sarina trenerica iz teakwondo kluba „FOX“

Načelnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim Sarinim radom, zalaganjem i uspjesima te joj je poželio svu sreću u nastavku rada i natjecanja ta ju prigodno darivao u skladu sa mogućnostima Općine Ivanska.

 Sara i načelnik

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *