Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dani Đure Sudete 2016

Manifestacija “Dani Đure Sudete 2016” svečano je otvorena u subotu 16. travnja koncertom Osamljenim Stazama na kojem su nastupali kantautori Miki Solus, Ivan Škrabe, Nevjerni Tomo i Clouie. Dana 23. travnja članovi Likovnog udruženja Bjelovar i Likovne grupe DA Daruvar održali su likovnu koloniju u rodnom mjestu Đure Sudete, u Staroj Plošćici te slikali motive iz Sudetinih pjesama.

U sjećanje na književnika i pjesnika Osnovna škola Ivanska održala je Dan integrirane nastave u Staroj Plošćici na temu Đure Sudete. Kroz izradu raznih materijala na istu temu sudjelovali su i učenici Osnovne škole Slavka Kolara Hercegovac, koji su u svojoj školi izradili film i prezentaciju, te čitali pjesme Đure Sudete.

Svečanošću u Staroj Plošćici, 30. travnja završili su Dani Đure Sudete, tom prilikom je ispred spomenika pjesnika Đure Sudete položen vijenac i njemu u čast održana sveta misa. I za sam kraj druženje uz zabavni program i literarno-glazbeni program Osnovne škole Ivanska i gospodina Dražena Pavlića.