Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ivanački krijes 2016

[vc_row][vc_column][vc_column_text]21.lipnja – 24.lipnja 2016

Numi Rock Festom i gostovanjem Opće Opasnosti započelo je obilježavanje manifestacije Ivanački krijes 2016 i Dana Općine Ivanska.

Ovogodišnji program nastavio se malonogometnim turnirom mjesnih odbora na kojem se natjecalo 7 ekipa i to: Srijedska, Đurđic, Babinac, Gornja Petrička, Križic, Rastovac i Ivanska, od kojih je pobjedu odnio Mjesni odbor Rastovac.

U četvrtak, 23. lipnja, tradicionalno je zapaljen krijes na Sajmištu, kojeg je zapalila Sara Rajčević (18) iz Paljevina, europska prvakinja u taekwondou za osobe oštećena sluha. Iščekivanje paljenja krijesa upotpunili su žongleri sa vatrom, a  vrhunac večeri obilježio je vatromet koji je organiziran prvi put uz paljenje krijesa.

Na sam blagdan Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe Ivanska, 24. lipnja,  položen je vijenac i zapaljene su svijeće u spomen poginulim hrvatskim braniteljima, te održana Sv. misa. Nakon mise organizirana je izložba kolača u Društvenom domu Ivanska i podjela vola u Centru.

Isti dan popovačka udruga likovnih stvaralaca “Moslavački štrk” održala je likovnu koloniju i posjetiteljima prikazala svijet stvaranja umjetnosti.

Posebnost  ovogodišnje manifestacije je  izložba starih zanata  udruge  “Stari zanati” Hlebine. Udruga sa sjedištem u selu Hlebine koje je kolijevka naivne umjetnosti, osnovana je 2008. godine  na inicijativu  obrtnika koji su htjeli  uprizoriti nekadašnje načine rada u pojedinim zanatima. Demonstracije  se vrše isključivo na alatima  koji su se nekada koristili a okuplja 12 zanata  među kojima su kovač, lončar, stolar , mlinar, kolar…. Udruga istovremeno prikazuje i stare običaje za vrijeme antike i srednjeg vijeka, a  u Ivanskoj je uprizorila kovačnicu, lončara, krojača, tradicijske drvene igračke te drveni vrtuljak za najmlađe.

Na Sajmištu je održana i moto alka, a nakon nje natjecanje u ispijanju piva u Centru.

Bogati program manifestacije Ivanački krijes 2016 završen je koncertom Nede Ukraden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][td_text_with_title custom_title=”PROGRAM”]Utorak, 21. lipnja

21:00 NUMI ROCK FEST – koncert grupe OPĆA OPASNOST

Srijeda, 22. lipnja

12:00 malonogometni turnir Mjesnih odbora – školsko igralište (betonac)

Četvrtak, 23. lipnja

18:00 zabavni program – centar

19:00 svečana sjednica Općinskog vijeća

22:00 paljenje Ivanačkog krijesa

22:30 zabavni program – centar

Petak, 24. lipnja

10:00 likovna kolonija PULS-a „Moslavački štrk“

10:45 polaganje vijenca na spomenik  hrvatskim braniteljima

11:00 Sveta misa

12:00 izložba kolača – Društveni dom Ivanska

12:30 vol na ražnju

17:00  moto alka – Sajmište

18:00 centar – zabavni program

– natjecanje u ispijanju piva

21:00 koncert Nede Ukraden[/td_text_with_title][/vc_column][/vc_row]