Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Općina Ivanska jedan od partnera u projektu “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije – faza II”

Projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza II“ je nastavak uspješnog projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ kojim se omogućava dolazak do radnog mjesta teže zapošljivim skupinama žena te pruža potrebna pomoć starijim i nemoćnim osobama i osobama s invaliditetom.

Projekt će provoditi Bjelovarsko-bilogorska županija kao nositelj u suradnji s 12 partnera, trajat će ukupno 18 mjeseci, od kojih će 12 mjeseci žene biti zaposlene, a ostatak vremena će pohađati edukacije kako bi povećale mogućnost za (samo) zapošljavanje.

Jedan od partnera je i Općina Ivanska, a načelnik Željko Mavrin je osobito naglasio važnost ovog projekta za Općinu Ivanska u kojoj ima dosta staračkih domaćinstava kojima je pomoć neophodna:

– U Općini Ivanska bit će zaposleno 10 žena koje će brinuti o 60 osoba. Ovaj projekt puno znači Općini Ivanska, ali još više znači korisnicima koji nemaju gotovo nikoga ili su im djeca daleko. Moram se zahvaliti Županiji i županu Bajsu koji nam pomažu u svim projektima, pa tako i ovome – rekao je načelnik Željko Mavrin.

Za projekt, za koji će uskoro biti raspisan natječaj za zapošljavanje žena, dobiven je maksimalan mogući iznos sredstava, 5.3 milijuna kuna, i ona su u potpunosti bespovratna. Provodit će se 18 mjeseci, od kojih će 12 mjeseci žene biti zaposlene, a ostatak vremena će pohađati edukacije kako bi povećale mogućnost za (samo) zapošljavanje.