Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Načelnik Željko Mavrin i župan Damir Bajs najavili realizaciju novog projekta vrijednog 1,5 milijuna kuna

Načelnik Željko Mavrin i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u pratnji ravnateljice OŠ Ivanska Sunčice Đuričić Kocijan obišli su obnovljenu Osnovnu školu Ivanska i pripadajuću školsko-sportsku dvoranu.

Riječ je o projektima u koje je uloženo 9 milijuna kuna, a uz obnovu Osnovne škola Ivanska u našoj županiji završeno je 35 školskih objekata, a na desetak su radovi još u tijeku.

Ravnateljica Sunčica Đuričić-Kocijan rekla je kako se energetskom obnovom ostvario cilj da svi učenici mogu pohađati jednosmjensku nastavu, a u sklopu obnove uređene su i četiri nove učionice, dva uredska prostora za pedagoga i defektologa, novi prostor za domara, arhiva, te prostor za učenike koji ne idu na izbornu nastavu. Obnovljena je i školsko sportska dvorana, što će sve utjecati na kvalitetu nastave koja je podignuta na višu razinu.

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je sredstva i za druge radove koji nisu bili uključeni u energetsku obnovu u iznosu milijun kuna, a škola će biti opremljena i novim namještajem vrijednim 175 tisuća kuna.

No, ni tu se ne staje već se ide i u novi projekt u partnerstvu Općine Ivanska i Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Kreće projekt koji je izradila općina, a Županija prihvatila i kandidirala i za njega smo dobili 150 tisuća kuna. Sama investicija je vrijedna 1,5 milijun kuna. Riječ je o izgradnji prometnice s okretištem školskih autobusa i parkiralištem kako bi se riješilo pitanje sigurnosti djece kod njihovog dolaska i odlaska iz škole – rekao je načelnik Željko Mavrin.

Župan Damir Bajs ponovio je još jednom kako ulaganje u obrazovanje i djecu prioritet Bjelovarsko-bilogorske županije te da posao u Ivanskoj još nije završen.

– Jedna od najvažnijih stvari je pitanje okretišta školskog autobusa. Ovom investicijom od 1,5 milijuna kuna gdje smo 10% dobili od Ministarstva regionalnog razvoja  i s već ishođenom građevinskom dozvolom možemo ići u raspisivanje natječaja i riješiti taj dio problema. Moram reći da ni tu ne bi trebao biti kraj, ići će se u uređenje okoliša i na kraju temeljitu obnova vanjskog igrališta. Gledajući završene radove i ulaganja, napravili smo ¾ planiranog – rekao je župan Bajs.