Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana 9. sjednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Općine Ivanska u četvrtak navečer održalo je 9. sjednicu Općinskog vijeća. Na dnevnom redu našlo se 9. točaka, a izdvojit ćemo one najvažnije.

Načelnik Željko Mavrin podnio je izvješće o radu za razdoblje od siječnja do lipnja 2022. u kojem je naveo kako su u navedenom razdoblju održavane nerazvrstane ceste, mostovi i kanali, održavane javne površine te uređen centar Ivanske. Podsjetio je i kako se Općina priključila Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar, a vezano za gospodarenje otpadom, nabavljene su kante za otpad i podijeljene kućanstvima koje su zamijenile dosadašnje vreće. Projekt je to bio vrijedan 770 tisuća kuna, a sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša. Posebno je izdvojio radove na uređenju okoliša vrtića.

– Za prijavljeni projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Ivančica dobili smo sredstva u iznosu od 209 tisuća kuna od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade, dok je ostatak sredstava za izvršenje radova financirala općina. Ukupan iznos izvršenih radova je 343 tisuće kuna – kazao je Mavrin i dodao kako se općina javila i na natječaj Središnjeg ureda za demografiju i mlade za Razvoj i održavanje predškolske djelatnosti putem kojeg su dobivena sredstva od 220 tisuća kuna. Od ostalog, Mavrin je izdvojio i rekonstrukciju doma u Utiskanima koja je pri završetku.

U nastavku sjednice usvojen je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Ivanska za 2022. godinu, a Ivanska je krenula putem mnogih drugih jedinica lokalne samouprave te je usvojen i Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine. U Proračunu je za ove mjere predviđeno 150 tisuća kuna, pa će se tako mladim obiteljima koje odluče kupiti kuću na području općine dodijeliti 15 tisuća kuna, a za uređenje stambenog objekta 10 tisuća kuna. Natječaj za ovu mjeru će biti raspisan uskoro. Na kraju sjednice vijećnici su usvojili prigovor mještana na odluku o cijeni najma društvenog doma u Paljevinama.