Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana 13. sjednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Općine Ivanska je u utorak 28. ožujka održalo svoju 13. sjednicu. Nakon usvajanja zapisnika i aktualnog sata izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine podnio je načelnik Željko Mavrin te je u nastavku usvojen niz izvješća koja su kao i izvješće o načelnikovom radu jednoglasno usvojena. Najvažnija točka dnevnog reda bila je donošenje Odluke o usvajanju Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine. Prošle godine ovu mjeru iskoristilo je 7 mladih obitelji, a načelnik Mavrin kazao je kako veseli činjenica da mlade obitelji na području Općine Ivanska planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji.
– Ove godine osigurali smo i nešto više sredstava u proračunu za ove potpore. Cilj nam je da zadržimo naše mlade da ostanu u našim naseljima. Ove godine i jedna i druga mjera će biti u visini od 2 tisuće eura. Nadam se da će ova mjera potaknuti mlade da ostanu na našem području, rekao je Mavrin.

Dodajmo kako su vijećnici dali zeleno svjetlo da Općina pomogne NK Ivanska u nabavi nove kosilice za održavanje terena. S obzirom na to da je dio sredstava klub osigurao putem projekta na koji se prijavio, Općina će sudjelovati u nabavi kosilice i svojim sredstvima koja su u proračunu već osigurana za NK Ivanska, samo će se prenamijeniti po stavkama kod sljedećeg rebalansa proračuna.