Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

DVD SRIJEDSKA

Povijest DVD Srijedska

grb-srijedskaDVD Srijedska ,osnovano je na incijativu pokojnoga Ivana Trnskoga, 11.svibnja 1965 godine.Gosp.Trnski doselio se iz Podravskoga kraja gdje je vatrogastvo bilo na veliko razvijeno,te je odmah počeo prikupljati inicijativni odbor ,sa kojim je u kratko vrijeme osnovao već spomenuti DVD.

Početak je kao i svaki drugi bio težak,zbog nedostatka vlastitoga prostora za sastanke, a kamoli za priredbe i druge aktivnosti.DVD je osnovan u privatnoj kući,a također je dalje sastanke održavalo u privatnim kućama ,a zabave u privatnim dvorištima ,dok se nije došlo do zemljišta i trošne kučice.DVD Srijedska od samoga osnutka bilo je veoma aktivno i nastavljeno je sa radnim akcijama,kao primjer “Ciglana Ivanska” na kojoj je rađena cigla za novi vatrogasni dom .Održavane su zabave koje su bile dobro pripremljene ,pa su bile i izvanredno dobre posjećene,te se na taj način dolazilo do financijskih sredstava i kupljeno je gradilište za vlastiti vatrogasni dom. DVD je u dosta kratkom vremenskom razdoblju prikupio određeni dio financijskih sredstava ,prikupilo se nešto građevinskoga materijala tako da bi se moglo pristupiti gradnji novoga vatrogasnoga Doma.Gradnja Doma počela je 1971. god . tako da je gradnja istoga potrajala do 1975 . god.tako smo za desetogodišnjicu DVD-a,imali otvorenje novosagrađenog doma .

Srijedska - VP - 0

Ovo društvo je nastupalo na mnogima vatrogasnim manifestacijama i vatrogasnim natjecanjima na kojima smo nastupali i po 4 ekipe kao muška,ženska,omladinska i pionirska ekipa ,te postizali zavidne rezultate.Posebno treba istaknuti žensku ekipu koja je nastupala 10 puta na susretima ženskih vatrogasnih jedinica u svim Općinama,bivše zajednice Bjelovar.Za ove nastupe nagrađivani smo od strane “VSO” Čazma,tj. dodjeljivana su nam financijska sredstva prema određenom pravilniku za nagrađivanje DVD-a. Za ova navedena zarađena sredstva DVD je kupovao neophodnu potrebnu vatrogasnu opremu kao što je za nas bilo najpotrebnije vatrogasna traktorska cisterna i potrebna određena oprema.Sa ovom cisternom i opremom te aktivnim članovima DVD-a sudjelovali smo na mnogim požarnim intervencijama i samostalnim gašenjima požara.Naša vatrogasna ekipa sa vatrogasnom cisternom u suradnji sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom Bjelovar sudjelovala je naša ekipa na demostracijama gašenja požara,a koja je služila za snimanje filma koji je prikazivan u mjesecu zaštite od požara ,više godina .

O nama:

Nakon duljeg perioda 2009 .godine na incijativu Vatrogasnoga saveza i članova DVD Srijedska društvo je ponovno počelo sa aktivnim radom i to što je sudjelovalo u takmičenjima s dvije ekipe mladeži ,jednom ženskom ekipom i jednom muškom ekipom.Sudjelovali smo na takmičenju u Šandrovcu Županijskom takmičenju gdje je ženska ekipa osvojila 7.mjesto ,a muška 12.mjesto i u Donjoj Petričkoj gdje je ženska ekipa osvojila 1.mjesto a muška ekipa 3.mjesto.Zatim je društvo sudjelovalo u svim manifestacijama koje je organizirao Vatrogasni savez.2010 .god.je obnovljen Vatrogasni dom,dovršeni su sanitarni čvor,obnovljena pozornica,prostorija za suđe,postavljena nova rasvjeta,obnovljen strop,te u kompletnom domu postavljene pločice.Kompletnu obnovu doma financirali su žitelji sela Srijedska i članovi DVD-a koji su održali dva turnira u malome nogometu.Dom su renovirali ljudi mjesta radeći danonoćno da bi ga završili.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.