Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ŽRK IVANČICE

Himna ŽRK IVANČICA

Ivanačka skupila se mladost,
da donese svome mjestu radost,
ivanačka skupila se mladost,
da donese svome mjestu radost…
IVANSKA! IVANSKA!

ivančice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje
ivančice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje

igra vaša čvrsta je i jaka,
rukometom do mjesta prvaka
igra vaša čvrsta je i jaka,
rukometom do mjesta prvaka…

IVANSKA! IVANSKA!

ivančice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje
ivanćice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje

zaigrajte uvijek vi do kraja,
dok medalje ne dobiju sjaja
zaigrajte uvijek vi do kraja
dok medalje ne dobiju sjaja…

IVANSKA! IVANSKA!

ivančice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje
ivančice su najbolje,
volimo vas najviše
ivančice su najbolje

napisao Ivica Herceg
pjevaju Šliperi

Ženski rukometni klub «Ivančica» Ivanska osnovan je u ožujku 2004. godine na samu inicijativu djece koja su željela da poboljšaju svoje rukometno znanje za školski rukomet.U susret im izlazi ravnateljica osnovne škole Ivanska, gospođa Nada Veselski, koja im pronalazi trenera Dražena Paripovića koji počima sa treninzima. Ubrzo se okupilo oko 40-tak ženske mladeži, djevojčica u dvije dobne skupine. Naporni treninzi i veliki trud daju i prve rezultate i Ivančice ulaze u takmičarski dio i to u Županijsku ligu . Trener Paripović ,odlazi i na kratko ga zamjenjuje Zenon Vidović.Prva godina je bila poprilično teška mladi klub, malo iskustva , ali velika želja i volja. Bilo je padova i uspona. Svaki poraz bio je poticaj da budu bolje da daju sve od sebe.

Krenulo se ja sa organizacijom sada već tradicionalnog „Uskršnjeg turnira“ na kojem Ivančice zauzimaju 3. mjesto ali stječu i veliko prijateljstvo sa ŽRK Crikvenica .

Da život piše drame i naše mlade igračice to ubrzo saznaju jer teška i opaka bolest napada našu kružnu igračicu. Tada igraju svaku utakmicu za Kiku . Čak i medalju osvojenu u Crikvenici poklanjaju joj , jer se igralo za nju. Srecom sve je dobro završilo.

Dolaskom trenera Dalibora Valinčića, formira se i ekipa minica. Zbog subjektivnih razloga , trener Vidović odlazi, a mjesto trenera prve ekipe preuzima Valinčić koji uz pomoć trenerica Tanje Erceg , koja je pruzela minice , vrlo uspješno postavlja ekipu koja 2007. godine osvajaj 1.mjeto u u međužupanijskoj ligi Bjelovarsko-bilogorskoj i stječu uvjete da pređu u viši rang, tj. 3. Hrvatsku rukometnu ligu sjever- žene.

Za uspješan rad ŽRK dobiva Zlatnu plaketu za najbolju ekipu BBŽ za 2007. godinu u juniorskoj kategoriji i priznanje Općine Ivanska za promicanje sporta u općini za 2007.godinu.

U sezoni jesen 2007 godine ŽRK zauzima odlično 3. mjesto, dok cjelokupnu sezonu završavaju djeleći 4 . mjesto.

Tijekom 2008 godine klub drži sredinu 3. hrl sjever, a Mirta Bartolčić proglašena je najboljom igračicom sezone., dok Klub dobiva Srebrenu plaketu (kao drugi klub BBŽ) ispred Rukometnog saveza Bjelovarkso – bilogorske županije.

Te iste 2008. godine Ivančice kao jedini predstavnici ženskog rukometa sudjeluju i na sportskim igrama mladih u Splitu.

Tijekom 2009. godine dolazi do odlaska starijih igračica iz kluba zbog daljnjeg školovanja, no dolaze mlade nade i stasaju mlađe igračice koje dostojno zamijenjuju svoje predhodnice. Na „Uskršnjem turniru Ivanska 2009“ Ivančice uz ogromnu podršku roditelja, navijača ali sa srcem u finalu pobijeđuju ŽRK Kutinu i osvajaju prvo mjesto i tako željen prijelazni pehar. Na tom turniru pored prvog mjesta, imamo proglašenog i najboljeg golmana našu Katarinu Lukec i najbolju igračicu Irenu Cindrić. Slavlje je bilo neopisivo, tresao se i parket i tribine.

Klub se i dalje takmiči u3. HRL sjever, zadržavajući sredinu ljestivce, no izuzetna pažnja posvećena je radu sa školovanja, no dolaze mlade nade i stasaju mlađe igračice koje dostojno zamijenjuju svoje predhodnice. Na „Uskršnjem turniru Ivanska 2009“ Ivančice uz ogromnu podršku roditelja, navijača ali sa srcem u finalu pobijeđuju ŽRK Kutinu i osvajaju prvo mjesto i tako željen prijelazni pehar. Na tom turniru pored prvog mjesta, imamo proglašenog i najboljeg golmana našu Katarinu Lukec i najbolju igračicu Irenu Cindrić. Slavlje je bilo neopisivo, tresao se i parket i tribine.

Klub se i dalje takmiči u3. HRL sjever, zadržavajući sredinu ljestivce, no izuzetna pažnja posvećena je radu sa najmlađim dobnim skupinama, tako da je godište 98 i mlađe takmičeći se turnir sistemom u 2008-2009 odigralo 34 utakmice od toga 1 poraz i jedna neriješena.

Ovi rezultati najmlađih daju nam nadu da će ženski rukomet još dugo godina dostojno predstavljati svoju Općinu i svoj klub.

Prve rukometašice: Aleksandra Keserin, Mihaela Dokuš, Mirta Bartolčić,Irena Cindrić, Kristina Sabolić , Katarina Fabičević, Sanja Strmota , Esma Karanović, Katarina Lukec , Antonija Bok, Adela Pavlović, Petra Križan, Helena Herceg, Dragana Pelengić .

Naše „Minice“

Patricia Golubić

Sara Jelić

Danijela Šlogar

Ivana Cindrić

Klaudija Loborec

Anamarija Jurešić

Lucija Capan

Monika Đuričić

Antonia Barbir

Patricija Završki

Dorotea Fabičević

Barbara Brozinčević

Trener: Dalibor Valinčić

Današnji sastav ŽRK:

Anita Šlogar

Tajana Lončarić

Anamarija Dokuš

Elizabeta Herceg

Mirta Bartolčić

Tiana Paulić

Irena Cindrić

Sanja Strmota

Matea Lupić

Dorotea Ibrahimpašić

Marija Crljenjak

Ivana Barilarić

Katarina Lukec

Martina Turković

Tara Bartolčić

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.