Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

OBAVIJESTI o ispitivanju uređaja za zaštitu bilja (prskalice i raspršivači)

Tvtrka „Agro Elektronika“ d.o.o. obavljati će ispitivanje uređaja za zaštitu bilja (prskalica i raspršivača) na području području općine Ivanska dana 19. rujna 2014. godine (petak) na lokaciji Sajmište Ivanska u vremenu od 8-16 sati.

Svi uređaji za primjenu sredstava za zaštitu bilja moraju se ispitati sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN. 14/2014) i to ispitivanje mogu provoditi samo ovlaštene organizacije Ministarstva poljoprivrede. Po uspješno obavljenom pregledu svaki uređaj dobiva naljepnicu i potvrdu na kojem je označeno važenje izdanog certifikata koji za nove uređaje proizvedene nakon 01.01.2013 iznosi 5 godina, a za sve ostale uređaje važenje certifikata je 3 godine.

Strojevi za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici pesticida moraju biti najmanje jednom pregledani do 26.11.2016. godine. Nakon ovoga datuma se neće smjeti koristiti ako nisu pregledani i ako nemaju valjani znak o obavljenom pregledu. Starije prskalice i raspršivači koji su proizvedeni prije 1995. godine moraju biti pregledani do 26.11.2014. godine. Prskalice i raspršivači podliježu redovitom pregledu najmanje jednom u razdoblju od 3 godine. Za upis novih uređaja potrebno je donijeti račun i tehničke podatke uređaja.​

Cijena pregleda je definirana Pravilnikom Ministarstva Poljoprivrede (NN 38/2013-red.broj.25). Od pregleda su izuzete sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon i leđni raspršivači na motorni pogon.

Više o ispitivanju, obrazac i raspored ispitivanja, te troškove pregleda možete preuzeti u prilogu.

PREUZMITE DOKUMENT: Troškovi pregleda prskalica

Obrazac i raspored

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.