Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Potpisivanje Ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava između Općine Ivanska i Mihaela Vugrića

Već poznata tužna priča Mihaela Vugrića i njegovog mlađeg brata doživjela je sretan kraj.

Nakon što je Mihael napunio osamnaest godina imao je samo jednu želju, nakon udomiteljstva u kojemu je morao biti zbog smrti roditelja, vratiti se s bratom u rodnu Samaricu. Jedan od razloga zašto se želi vratiti u Samaricu su dobri ljudi i uspomene. Želi se brinuti o bratu i imati svoje poljoprivredno gospodarstvo.

Kako bi Mihaelova priča završila sretno, 17.02.2020. godine, načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin i Mihael Vugrić potpisali su ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za kupnju nekretnine za stanovanje u iznosu od 40.000,00 kn, i to kuće u Samarici.

Ugovorom se Mihael Vugrić obvezuje da će iznos naveden u Ugovoru koristiti isključivo za kupnju nekretnine, da će najmanje pet godina od sklapanja Ugovora imati prebivalište u Samarici te da će najmanje deset godina od stjecanja prava vlasništva na nekretnini ostati vlasnik iste, odnosno da ju u tom roku neće otuđiti.

Načelnik Željko Mavrin izrazio je zadovoljstvo zbog ostanka mladih u Općini.
Lijepo je čuti da postoje mlade osobe koje žele ostati i raditi na selu, a osobito u ruralnim sredinama kao što je Samarica. – Zaključio je načelnik Željko Mavrin.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.