Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana svečana Sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine

U prostoru Društvenog doma u Ivanskoj u utorak, 23.lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Ivanska.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Marin Samardžija  koji je svim mještanima općine čestitao Dan općine, nakon čega se načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin  osvrnuo na planirane projekte i investicije te aktivnosti koje je Općina provodila.

Ivanska je danas veliko gradilište. U tijeku je obnova Osnovne škole i školsko sportske dvorane u cijelosti, vrijednost investicije iznosi oko 8,5 milijuna kuna, projekt realizira Bjelovarsko-bilogorska županija na čemu je načelnik Mavrin zahvalio županu Damiru Bajsu. Isto tako, završena je izgradnja mrtvačnice u Staroj Ploščici. I ovaj projekt je realiziran uz pomoć Bjelovarsko-Bilogorke županije. U suradnji općine Ivanska  i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanska obnovljen je i vatrogasni dom u Ivanskoj, a nabavljen je traktor i bočna kranska kosa.  U prošloj godini radilo se i na obnovi prometnica na području općine, tako su asfaltirane prometnice prema Samarici u dužini od 2,5 kilometra, Babinac-Gornja Petrička. Radilo se i na uređenju društvenih domova na području općine. Uređen  je dom u Babincu, promijenjena je i stolarija na nekoliko domova te je započela gradnja vodovoda u naselju Križić. Završen je projekt WiFi4EU, besplatni internet u centru Ivanske. Općina Ivanska bila je partner Županiji u projektu „Zaželi“ gdje je bilo zaposleno 10 žena koje su brinule o pedeset korisnika na području općine. Ovih dana su postavljena i tri nova dječja igrališta.

Plan je do kraja godine urediti dječji vrtić, investicija je vrijedna 1,6 milijuna kuna, od toga 1,5 milijuna kuna je odobreno dok općina treba osigurati 100 tisuća kuna. Kružni tok u centru Ivanske općina je prijavila za sufinanciranje Ministarstvu unutarnjih poslova za što je odobreno 310 tisuća kuna. Do kraja godine očekuje se i uređenje parkirališta ispred društvenog doma i općine. Kroz mjesec do dva Općina će nabaviti i novi kombinirani stroj za što je dobila sredstva od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u visini od 168 tisuća kuna, ostatak potrebnih sredstava za kupnju stroja podmirit će općina.

U planu je prekrivanje doma u Gornjoj Petričkoj, obnovit će se i krovište na zgradi općine za što je općina dobila 180 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja. Općina će svojim sredstvima pomoći i na obnovi krovišta na župnoj crkvi u Ivanskoj. U planu je i izgradnja drvenog mosta između naselja Srijedska i Berek, ali i nastavak obnove prometnica na području općine što će naravno ovisiti o raspoloživim sredstvima.

– Ceste su nam dosta bitne za našu općinu, a u dosta su lošem stanju. Kritične prometnice koje treba što prije obnoviti su  Paljevine-Kolarevo selo, Samarica do kraja, cesta u Utiskanima, cesta Križic-Utiskani. Obnova je bila u planu za ovu godinu ali da nije bilo ove nesretne korone sve bi se možda ove godine i napravilo – rekao je načelnik Mavrin.

Župan Damir Bajs  je u prigodnom govoru svim mještanima čestitao Dan Općine Ivanska  i blagdan svetog Ivana Krstitelja, pohvalivši brojne projekte i suradnju općine i županije.

Ukupne investicije Bjelovarsko-bilogorske županije na području Općine  Ivanska iznose 17 milijuna kuna, od toga je najveći dio uložen u cestogradnju, zatim vodoopskrbu i program „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Župan Bajs istaknuo je kako je za njega ipak najveći projekt kompletna energetska obnova te modernizacija Osnovne škole Ivanska i školsko sportske dvorane te kako je to ne samo jedan od skupljih projekata u našoj županiji već i na području Hrvatske te da će sam projekt na kraju iznositi oko 10 milijuna kuna, od čega će većinski dio biti županijskih sredstava.  Škola će se obnoviti u cijelosti kao i školsko-sportska dvorana te će pitanje namještaja, opreme, tehnike biti riješeno u cijelosti. Župan je također pohvalio tradiciju školstva, no istaknuo je kako Ivanska nema školu kakvu bi trebala imati te da se djeci trebaju napraviti uvjeti dostojni 21. stoljeća. Radovi na školi traju, a kada se taj projekt riješi počet će se i projekt vezan uz to, pitanje autobusnog okretišta, ulaska autobusa i pitanje vanjskog igrališta. Župan Bajs je rekao kako će se potruditi da investicija na ovom području bude još više.

Uzvanicima se obratio u ime načelnika koji su uveličali obilježavanje Dana općine Ivanska, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i pohvalio rad općinske uprave i načelnika Mavrina, a u ime dobitnka Javnih priznanja Dubravko Novak, prvi načelnik Općine Ivanska.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.