Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Napreduju radovi na energetskoj obnovi škole i sportske dvorane

Na matičnoj školi Ivanska i školsko sportskoj dvorani u tijeku su radovi na energetskoj obnovi nakon kojih će škola zasjati novim sjajem.

Riječ je o projektima koji se provode zahvaljujući Bjelovarsko bilogorskoj županiji, a ukupne vrijednosti  8,2 milijuna kuna.  Od toga je 5,4 milijuna kuna osigurano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Fonda za sufinanciranje europskih projekata, a 2,8 milijuna kuna sufinancirat će Bjelovarsko-bilogorska županija.

Radovi na energetskoj obnovi školske zgrade podrazumijevaju ulaganje u izolaciju, zamjenu dotrajale vanjske stolarije kvalitetnom PVC stolarijom, zamjenu neefikasnih rasvjetnih tijela LED tehnologijom, izgradnju rampe za svladavanje visinskih razlika, unapređenje sustava grijanja te adekvatno rješenje otpadnih voda.

S druge strane, energetska obnova školsko-sportske dvorane obuhvaća radove na zamjeni krova, izolaciji vanjskih zidova, zamjeni dotrajale metalne vanjske stolarije kvalitetnom PVC stolarijom, zamjeni neefikasnih rasvjetnih tijela rasvjetnim tijelima s LED tehnologijom, uvođenje plinskog infra grijanja te zamjena toplovodnog kotla kondenzacijskim kotlom.

“Sama zgrada škole građena je krajem pedesetih godina i početkom šezdesetih prošlog stoljeća. Do sada se zbog nedostatka prostora nastava odvijala u dvije smjene što bi se nakon obnove i prenamjene starog djela prostora zgrade trebalo promijeniti. Našoj školi obnova je bila potrebna i zahvaljujemo se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Bajsu jer ovo je najveća investicija u Općini Ivanska do sada. Nakon obnove naši učenici, ali i djelatnici škole imat će bolje uvjete za rad. Osim njih zadovoljni su i roditelji i svi naši mještani  jer će naša škola zahvaljujući ovoj obnovi biti škola 21. stoljeća”,  rekao je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin.

Kada radovi energetske obnove na ovim objektima budu završeni, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će sredstva i za druge potrebne radove koji nisu uključeni u energetsku obnovu, a školu će opremiti novim namještajem.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.