Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Općina Ivanska uložila 850 tisuća kuna u novi stroj za potrebe Ivankoma

Od danas će održavanje nerazvrstanih cesta, poljskih putova, bankina, putnih jaraka i svega ostalog u Općini Ivanska biti puno jednostavnije jer je Općina za potrebe Ivankoma kupila novi kombinirani stroj vrijedan 850 tisuća kuna s PDV-om.

– To je kombinirani stroj vrhunske kvalitete i sada ćemo moći u mjestima naše općine uređivati puteve i obavljati druge radove puno kvalitetnije, jer stroj koji je korišten do sada je već star 20 godina. Nastavak je to ulaganja u Ivankom u koji smo u ove tri godine koliko sam načelnik već uložili preko 2 milijuna kuna. Cilj nam je nabaviti vrhunske strojeve koji se neće kvariti duže vrijeme kako bi sve poslove obavljali kako treba – rekao je načelnik Željko Mavrin.

Vrijednost stroja je 850 tisuća kuna s PDV-om rekao je načelnik Željko Mavrin i dodao kako ga je Općina financirala sa 100% svojih sredstava i to bez kreditiranja i bilo kakvog zaduživanja dok se iz Ministarstva graditeljstva očekuje isplata već odobrenih 168 tisuća kuna.

Stroj će olakašati posao djelatnicima Ivankoma, osobito u održavanju nerazvrstanih cesta na području Općine koje su u dosta lošem stanju jer nismo imali u svakom trenutku na raspolaganju ovakav stroj rekla je direktorica Ivankoma Valerija Rudelić.

– Nabava ovog stroja znači puno kao i prijašnja nabava traktora i kranske kose kako bi se napravili neki poslovi koje se nije moglo napraviti na nekim mjestima gotovo 20 godina, kao što je čišćenje bankina i putnih jaraka – kazala je direktorica Rudelić.

U Ivankomu je inače zaposleno 9 djelatnika. U ljetnim mjesecima najviše su radili na uređenju javnih površina dok su dva djelatnika od ove godine zaposlena na strojevima, jedan na uređenju nerazvrstanih cesta i puteva na grejderu i jedan na traktoru s kranskom kosom.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.