Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Općina Ivanska i Bjelovarsko-bilogorska županija zajedničkim snagama kupili novo vozilo DVD-u Ivanska

Načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs predali su novo vatrogasno vozilo DVD-u Ivanska. Vrijednost vozila je 200 tisuća kuna, od kojih su 30 tisuća kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je preostali iznos izdvojila Općina Ivanska. Suradnju Općine Ivanska sa svojim vatrogascima pohvalio je načelnik općine Željko Mavrin.

– Možemo reći da imamo suradnju na zavidnom nivou. Oni su dobrovoljci koji svoj rad našim stanovnicima daju besplatno i zato je na nama u Općini da im pomažemo sa svim onim što je potrebno za njihovo funkcioniranje – kazao je načelnik Mavrin.

Vatrogasno vozilo od velikog će značaja biti za DVD Ivanska koje broji 75 članova i služi će im kako za odlaske na intervencije, ali i za putovanja na natjecanja diljem Hrvatske budući da je riječ o dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje ima veliki broj djece i mladih.

– Naš DVD je poznat po operativnom djelovanju. Trenutno imamo 24 operativna člana, znači ljude s liječničkim pregledima koji mogu na intervencije. Ovim vozilom ćemo prevoziti i naše mlade članove. Mi u našem društvu imamo dosta djece, četiri ekipe djece od 6 do 12 godina i dvije ekipe mladeži od 12 do 16 godina. Do sada smo u tu svrhu koristili automobil star 30 godina – kazao je Ivica Bok predsjednik DVD-a Ivanska.

Prošle 2020.godine, Bjelovarsko-bilogorska županija za vatrogastvo je izdvojila oko 2 milijuna kuna.

– Jedno od društava koja imaju veliki broj članova koji aktivno participiraju u obrani od požara ali i od drugih prirodnih katastrofa je upravo DVD Ivanska. Nama je drago da smo mogli pomoći jer društvo ima i veliki broj članova i tradiciju koja je preko 1 stoljeća. I danas okuplja i mlade i starije, vidimo jedan entuzijazam, obnovljenu zgradu ali i vozilo koje je došlo upravo sada kao potreba za obavljanje svega onoga što je u njihovoj nadležnosti. Županija je tu pomogla ali opet ja ću naglasiti da se radi o jednoj suradnji i općine i same županije ali i samog vatrogasnog društva uz podršku Županijske vatrogasne zajednice. Kada se tako to posloži naravno da možemo očekivati neke rezultate – kazao je župan Bajs.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.