Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zadnju sjednicu u mandatu održalo Općinsko vijeće – načelnik Željko Mavrin dobio pohvale za svoj rad

Zadnju sjednicu u ovom mandatu održalo je Općinsko vijeće Općine Ivanska. Kao i svaka sjednica i ova je počela aktualnim satom na kojem su pitanja postavili Željko Križan i Damir Dolenac. Križana je zanimalo održavanje putnih graba oko nerazvrstanih cesta, točnije kad se oni kopaju, na što mu je načelnik Mavrin odgovorio da se od prošle jeseni krenulo s kopanjem putnih graba, te da će se održavati stalno i neće se stati na tome. Damir Dolenac je pitao hoće li se obnavljati cesta Srijedska – Ploščica koje nema u planu, a bila je dogovorena. Načelnik Mavrin je kazao kako Općina neće financirati tu cestu, pa je zato i nema u planu, no da je razgovorao sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom koji je načelno obećao da će se ići u sanaciju te prometnice kao i ceste Križic – Šušnjara.

– Obećao je da će se obnoviti kao i Samarica,  a hoćemo li napraviti ove ili iduće godine, mislim ipak iduće. Cesta je dosta zahtjevna, ja je ne bi napravio samo kilometar nego 2,2 km, komplet od Srijedske do Ploščice, ne preko Muškog puta – rekao je načelnik Mavrin.

Na dnevnom redu našao se niz izvještaja koji su gotovo svi jednoglasno usvojeni, a posebno valja izdvojiti usvajanje novog Statuta općine koji je usuglašen s novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, te donosi novine kao i u svim jednicama lokalne samouprave. Tako, Općina Ivanska više nakon svibanjskih izbora neće imati zamjenika načelnika, a broj vijećnika će ostati kao i do sada 13.

Na kraju sjednice načelnik Željko Mavrin dobio je pohvale i od oporbe i svojih koalicijskih partnera kako je u prošle 4 godine napravljeno gotovo kao ni u jednom mandatu dosadašnjih načelnika. Željko Križan iz HDZ-a je načelniku samo zamjerio zato što na početku mandata oporba nije dobila ni jedan odbor na što je načelnik Mavrin kazao:

– Ispričao bi se u tom dijelu ako isprika vrijedi, ali mislim da smo napravili veliki iskorak da se većina odluka donosila jednoglasno. Znate da sam imao „savjetnika“ 6 mjeseci, a mislim da o tome nemam ništa puno za reći. Nadam se da smo iza toga, a ne bi bilo nimalo dobro da donosimo odluke bez rasprave i drugih mišljenja, na kraju je najbitnije da nađemo najbolja rješenja za našu općinu – rekao je načelnik Mavrin i posebno istaknuo odličnu suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i županom Bajsom bez čije pomoći bi bilo puno teže napraviti ono sve što je napravljeno, osobito u zadnje dvije-tri godine.

Načelnik Mavrin je dodao da je još puno projekata u planu i dogovoreno,  te da se nada da će Općina Ivanska postati općina u kojoj će svi željeti živjeti i u koju će se mlade obitelji početi vraćati:

– Nije važno samo napraviti ceste, nego moramo sada razmišlajti da dovedemo nekoga da napravi nekakvu tvornicu i otvori radna mjesta. Moramo nastojati i u tom dijelu da se privuku investicije i otvore nova radna mjesta – zaključio je načelnik Mavrin.