Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ivanački krijes 2021. – Dan Općine Ivanska

Blagdan rođenja Sv. Ivana Krstitelja se u Općini Ivanska slavi i kao Dan Općine. Uoči ovog blagdana tradicija je paljenje ivanjskih krijesova od koje nismo odustali ni do današnjih dana. Ivanački krijes ove godine zapalili su načelnik Željko Mavrin i predsjednik Općinskog vijeća Darko Turković.

Uoči paljenja krijesa održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali načelnici prijateljskih općina, predstavnici javnih ustanova s općinskog područja, gospodarstvenici te saborski zastupnik Damir Bajs.

Predsjednik vijeća Darko Turković na početku je kazao kako će zajedno s vijećnicima na idućim redovnim sjednicama donositi odluke koje će doprinjeti boljem životu svih stanovnika Općine i njenom daljnem razvoju:

– Trudit ćemo se da stanovnici naše općine imaju ljepšu i učinkovitiju općinu za bolji život i da nam mladi ne odlaze. Svim stanovnicima želim sretan Dan općine, a posebno svim Ivanama i Ivanima želim sretan imendan i da ga provedu u zdravlju, sreći i veselju – rekao je Turković.

U svom govoru načelnik Željko Mavrin istaknuo je kako su sve ono što je ostvareno u prošle četiri godine stanovnici prepoznali i dali povjeenje njemu i njegovom timu da i u sljedećem razdoblju vode općinu:

– U narednom razdoblju nadam se da ćemo ostvariti sve svoje planove, a planovi su da osiguramo svima bolji život u općini, a prvo i osnovno je infrastruktura. Imamo još dvije dionice cesta koje su u jako lošem stanju, nekoliko naselja još nema vodovod i nekoliko domova koje treba sanirati. Mislim da imamo dosta vremena i da ćemo u narednom razdoblju sve uspjeti ostvariti – rekao je načelnik Mavrin.

Općinsko vijećeOpćine Ivanska, povodom obilježavanja Dana općine, donijelo je Odluku kojom svakom redovnom i izvanrednom studentu s područja općine  dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 kn. Pomoć je dobilo 37 studenata.

Javno priznanje Općine Ivanska za 2021. godinu, Općinsko vijeće dodjelilo je Danici Ševeriga za 36 godina obavljanja dužnosti matičarke.