Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečano otvoren “Spomen park poginulim hrvatskim braniteljima Općine Ivanska”

Danas je u Ivanskoj u dvorištu Osnovne škole svečano otvoren i posvećen “Spomen park poginulim hrvatskim braniteljima Općine Ivanska”, Željku Cindriću, Juri Medvedu i Ivanu Obrljanu.

Spomenik je napravljen još 1997. godine u vrijeme načelnika Dubravka Novaka, a obnovljen je u vrijeme sadašnjeg načelnika Željka Mavrina.

– Ovaj spomenik neka bude na ponos nama Ivančanima jer mi odavde krećemo počast odavati braniteljima diljem Hrvatske. Najprije zapalimo lampion ovim momcima, a onda idemo dalje – rekao je predsjednik Udrge II/105. brigade HV-a Ivica Bok.

Načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin zahvalio je svim braniteljskim udrugama koje su mu dale podršku za ostvarivanje ideje izgradnje „Spomen parka“, te županu Marku Marušiću na suradnji:

– Nikada ne smijemo zaboraviti nemile događaje koji su se dogodili u našoj prošlosti. Moramo učiti djecu da se tako nešto nikad ne ponovi – rekao je načelnik Mavrin.

Župan Marušić je nakon polaganja vijenaca kazao kako generacije koje dolaze moraju znati za što su hrvatski domoljubi dali svoje živote:

– Moja generacija je tek kretala u osnovnu školu i nismo dobrim dijelom ni znali što se oko nas događa, ali ono najvažnije je , da i moja generacija, a i generacije koje dolaze iza nas moraju znati za što su ovi mladići, ovi hrvatski vitezovi poginuli. Pogotovo mi koji smo na ovim pozicijama da radimo za dobrobit svih nas, za dobrobit naše djece, da ovi hrvatski vitezovi i svi hrvatski branitelji nisu poginuli uzalud, da imamo onakvu Hrvatsku za kakvu su se oni borili i kakvu su sanjali – rekao je župan Marušić.

Nakon otvorenja „Spomen parka“ u Društvenom domu u Ivanskoj otvorena je izložba „Ratni put 2. bojne 105. Brigade HV-a“, autora Mire Horvatića Mirze koji je prilikom otvorenja rekao kako je to priča o 1500 ljudi, 400 borbenih dana, priča kako se domovina branila na kućnom pragu, ali i na vratima Hrvatske u Komletincima.

 – Izložba je rađena u čast devet poginulih branitelja 2. bojne, a na ponos svih preživjelih – rekao je Horvatić.

Izložba će biti otvorena u srijedu, četvrtak, petak i subotu od 18,00 do 21,00 h, a u nedjelju od 10,00 do 14,00 h.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.