Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Općinsko vijeće održalo svoju 3. sjednicu

Općinsko vijeće Općine Ivanska u utorak 2. studenoga 2021. održalo je 3. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj su usvojene 2. Izmjene i dopune Proračuna Općine Ivanska za 2021. godinu. Do rebalansa je u prvom redu došlo zbog tri stavke koje su dodane, a to su nabava spremnika za razvrstani otpad za koji je planiran iznos od 420 tisuća kuna, financiranje nabave obrazovnog materijala za učenike osnovne škole za što je izdvojeno 70 tisuća kuna i uređenje okoliša dječjeg vrtića u iznosu 400 tisuća kuna.
Vijećnici su usvojili i odluku da se Mladenu Marinkoviću isplati pomoć u iznosu od 35 tisuća kuna kao pomoć nakon požara koji je prouzorokovao veliku materijalnu štetu na njegovom imanju.
Na sjednici se raspravljalo i o incijativi mještana koji traže da se zabrani promet vozilima nosivosti veće od 5 tona dionicom ceste Srijedska – Stara Ploščica koja je u lošem stanju. Vijećnici su odbili ovu inicijativu s obzirom da bi se ta zabrana odnosila ne samo na kamione već bi zbog nje velikih problema imali i poljoprivrednici koji ne bi svojom mehanizacijom mogli tamo prometovati.

Još jednu inicijativu predstavio je načelnik Željko Mavrin, a to je prenamjena mjesnog doma u Srijedskoj u starački dom.

– Postoji potreba za staračkim domom na području Općine Ivanska i možda bi netko želio onako veliki dom koji propada, a nema neku funkciju, prenamijeniti u starački dom. Korisno bi to bilo za sve naše mještane starije životne dobi koji bi svoju starost mogli provesti na području na kojem su živjeli cijeli život – kazao je načelnik Mavrin i dodao kako bi zainteresirani za ovu investiciju dom dobili za korištenje za samo 1 kunu.

Vijećnici su prihvatili ovu inicijativu uz napomenu da se prije same realizacije za mišljenje traže i stanovnici Srijedske.