Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Proračun Općine Ivanska za 2023. godinu 3,7 milijuna eura

Na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Ivanska usvojen je Proračun za 2023. godinu koji je po prvi put izražen u eurima i iznosi 3,7 milijuna eura.

– Mislim da je Proračun u dovoljnu ruku razvojan, a veliki dio Proračuna odnosi se na mlade, od najmanjih, pa sve do umirovljenika. Skrbimo i dalje o svim stanovnicima Općine Ivanska, rekao je načelnik Željko Mavrin.

Od projekata na koji će biti utrošena prihodovna sredstva Proračuna nalaze se vodovodi u Utiskanima i Đurđicu, projektiranje kanalizacije u Ivanskoj, rekonstrukcija javne rasvjete i rekonstrukcija mostova Stara Ploščica i Rastovac. Vodit će se računa i o uređenju nerazvrstanih cesta, a u planu je urediti cestu Rastovcu. Plan je izgraditi i nekoliko autobusnih stajališta, nogostup u Babincu, parkiralište kraj ambulante, završiti parkiralište kraj groblja u Ivanskoj, a projektirat će se i biciklistička staza za koju je dobivena potpora ministarstva. Većina planiranog planira se realizirati iz sredstava šumskog doprinosa, pomoći države i komunalne naknade.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.