Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine

Svake godine uz blagdan sv. Ivana Krstitelja Općina Ivanska manifestacijom Ivanački krijes obilježava Dan općine. Ove godine slavi se i jubilarna 30. obljetnica od osnutka općine. Tim povodom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je svojim govorom otvorila predsjednica Općinskog vijeća Mirela Roviščanec. Ona je naglasila kako Općina Ivanska ima veliki potencijal za daljnji razvoj.

– Uz pomoć svih vas, želimo poboljšati infrastrukturu, poticati gospodarski rast, ulagati u obrazovanje i zdravstvenu skrb te osigurati razvoj okoliša. Pozivam sve mještane, suradnike, poduzetnike i udruge da se uključe u rad Vijeća i daju svoje prijedloge, ideje i povratne informacije. Samo zajedno možemo ostvariti promjene i graditi budućnost koju želimo za našu općinu, rekla je Roviščanec.

Načelnik Željko Mavrin rekao je kako se unatoč svim izazovima Općina Ivanska razvijala i unapređivala na mnogim područjima. Od izgradnje infrastrukture, brige za okoliš, brige o djeci, mladim obiteljima i umirovljenicima.

– U proteklom razdoblju stvorili smo uvjete za razvoj te učinili našu općinu boljim mjestom za život i rad. Ostvarili smo financijska sredstva u iznosu od 35.600,00 eura za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Rastovac. Također smo ostvarili 75.500,00 eura iz Fonda solidarnosti za vraćanje u ispravno stanje naše infrastrukture u području prijevoza – hitne mjere sanacije, a vezano uz rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste Samarica – Brajkovićev brijeg. Unatoč svim uspjesima, znamo da još uvijek ima mnogo izazova pred nama. Najveći problem su nam dvije prometnice, dionice Županijske uprave za ceste, Križic – Šušnjara i Srijedska – Stara Ploščica, kao i vodovod u još 5 naselja. Jedan je započet prije tri godine i još stoji, a za ostala četiri naselja, dozvole su nam zarobljene u stečaju Bjelovarsko-bilogorskih voda. Želim poručiti da ćemo nastaviti raditi na unapređenju života u našoj zajednici te sam uvjeren da ćemo ostvariti sve ciljeve koje smo postavili, rekao je Mavrin.

U ime okupljenih načelnika na svečanoj sjednici se obratio načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović koji se kratko osvrnuo na 30 godina lokalne samouprave u Hrvatskoj.

– Razvoj naših općina zasigurno se može  zahvaliti ovakvom ustrojstvu kakvog imamo danas u modernoj Hrvatskoj. Iako su mnogi tome prigovarali i možda još i danas neki prigovaraju, ali nije stvar u tome je li sustav dobar ovakav ili onakav. Mislim da se radi prije svega o ljudima i ljudima koji čine taj sustav i onima koji žele učiniti nešto dobro za svoju zajednicu ili ne žele. U ovom slučaju ja vjerujem da je to da se ovdje želi napraviti puno i čini se puno. Ja čestitam načelniku i svim njegovim suradnicima u Općinskom vijeću na svemu što su učinili i prošle i pretprošle godine i u prošlom mandatu, jer sve je to na dobro ove zajednice, na dobro Općina Ivanska, kazao je Štefović.

Izaslanica bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, dožupanica Tanja Novotni Golubić naglasila je kako će Županija zajedno s općinskim vodstvom zajedničkim snagama raditi na poboljšanju infrastrukture, školstva i zdravstva i svega onoga u čemu županija ima nadležnost.

– Moramo gledati da na sve ono što je u našem krugu utjecaja usmjerimo našu snagu i energiju i surađujemo jer samo tako možemo krenuti naprijed. Samo suradnjom s razine općina, ali isto tako i s razine županija i razine naše države, svi zajednički možemo stvarati bolju zajednicu i bolju Hrvatsku, rekla je Novotni Golubić.

Prema tradiciji, povodom Dana Općine i ove godine je 34 studenata primilo novčanu potporu u iznosu od 150 eura, na čemu se u ime studenata zahvalio David Jambrušić, student sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Tradicionalno, dodijeljena su i općinska priznanja koje su ove godine dobili Goran Plentaj za dugogodišnji aktivni rad u RK Ivanska, Slastičarna Miranda za dugogodišnji rad u slastičarstvu i promicanju Općine Ivanska, Snežana Keserin za 45 godina rada na računovodstvenim poslovima u OŠ Ivanska, Dragan Crlenjak za veliki doprinos u radu NK Moslavina, dr. Jadranka Ladović Vučnik za 30 godina neprestanog rada u ordinaciji opće medicine u Ivanskoj te Hrvoje Horvat za postignuća u rukometu u Općini Ivanska i šire.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.