Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Usvojen proračun Općine Ivanska za 2024. godinu

Općinsko vijeće Općine Ivanska u ponedjeljak 18. prosinca održalo je svoju 18. Sjednicu na kojoj su jednoglasno usvojeni drugi rebalans proračuna za 2023. godinu i  proračun za 2024. godinu.

Drugim ovogodišnjim rebalansom proračun je smanjen i bit će izvršen s 1.975.00,00 eura. Razlog smanjenja je zato što se nije uspjelo s nekim projektima javiti na natječaje, ali oni se svi nalaze u proračunu za 2024. godinu. No, ipak tijekom godine povećane su neke stavke, kao što su stavke za asfaltiranje ceste u Rastovcu te za općinsku Vatrogasnu zajednicu, točnije za kupnju vozila DVD-u Stara Plošćica. Zadovoljne mogu biti i vjerske zajednice koje su dobile nešto više sredstava od planiranih, a od ostalih povećanja valja izdvojiti ulaganja u mrtvačnicu na groblju u Ivanskoj te sredstva za povećanje plaća u Dječjem vrtiću Ivančica.

Nakon usvajanja drugog ovogodišnjeg rebalansa vijećnici su izglasali i proračun za 2024. godinu. On iznosi 3.300.000,00 eura,  a neki od bitnijih projekata koji se u njemu nalaze su rekonstrukcija mostova u Rastovcu i Staroj Ploščici, izgradnja autobusnih stajališta, uređenje parkirališta kod ambulante i groblja, vodovodi u Utiskanima i Đurđicu, asfaltiranje drugog dijela ceste u Rastovcu, projektiranje biciklističke staze Ivanska-Narta u što se već krenulo, ulaganje u domove u Ivanskoj i Donjoj Petričkoj, dogradnja dječjeg vrtića i rekonstrukcija nekoliko domova te još nekoliko manjih projekata. Načelnik Željko Mavrin dodao je i kako se nada da će iduće godine biti asfaltirana cesta prema Staroj Ploščici.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.