Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečana sjednica povodom Dana Općine

24. lipnja, održan je svečani dio obilježavanja Dana Općine Ivanska. Prije Svete mise upriličen je blagoslov kipa Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe, ispred župne crkve. Nakon mise, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Predsjednica Općinskog vijeća Mirela Roviščanec u svom se govoru osvrnula na rad vijeća od prošlogodišnje svečane sjednice:

– Općinsko vijeće održalo je pet redovnih i jednu izvanrednu sjednicu, na kojima smo donijeli ukupno 57 odluka, zaključaka, programa i drugih akata. Općinsko vijeće podržava sve prijedloge načelnika te većinu odluka donosi jednoglasno. Među važnijim odlukama izdvajam sklapanje sporazuma o funkcionalnom spajanju s Općinom Štefanje putem zajedničkog komunalnog redara, zajedničku suradnju na osnivanju Turističke zajednice područja Garić grad, koja obuhvaća općine Štefanje, Ivanska i Berek, te sufinanciranje rekonstrukcije županijske ceste Srijemska Stara Plošćica s 30 posto ukupnog iznosa investicije. U svakom području djelovanja nastojimo stvoriti uvjete za bolji život i pružiti našim žiteljima da se u svojoj općini što bolje osjećaju, rekla je.

Načelnik Željko Mavrin istaknuo je aktivnosti općinske vlasti u protekloj godini, naglašavajući napore u infrastrukturnim projektima i socijalnim inicijativama.

– U zadnjih godinu dana uložili smo značajne napore u poboljšanje infrastrukture, posebice u obnovu cesta i izgradnju vodovodne mreže. Posebno bih istaknuo napredak u izgradnji vodovoda u naselju Srpenska, Đurđic, Kolarevo Selo i Rastovac. Nakon dugo vremena borbe, napokon smo dobili dokumentaciju za te vodovode i možemo krenuti u izgradnju. Također, radimo na dogradnji dječjeg vrtića kako bismo osigurali dovoljno mjesta za sve naše mališane. Projekt ‘Zaželi’ je također jedan od naših značajnih uspjeha, kroz koji zapošljavamo žene koje brinu o starijim i nemoćnim osobama, istaknuo je Mavrin.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je naglasio važnost zajedničkog djelovanja za razvoj općine:

– Iz prijašnjih izlaganja, kako predsjednice Općinskog vijeća, tako i načelnika, može se vidjeti koliko je postignuto u proteklih godinu dana. Nadogradnja vrtića jedan je od ključnih projekata, jer osiguravanje mjesta za naše mališane pokazuje da se općina razvija u dobrom smjeru. Čestitam načelniku i njegovim suradnicima na postignućima i uvjeravam vas da ćete imati podršku Bjelovarsko-bilogorske županije u budućim projektima. Također, modernizacija cesta, osobito cesta u Staroj Plošćici, od iznimne je važnosti za poboljšanje kvalitete života naših žitelja. Posebno mi je drago što će se sredinom sedmog mjeseca krenuti u modernizaciju županijske ceste Srijedska – Stara Plošćica, najavio je župan Marušić.

Načelnik susjedne Općine Štefanje, Silvestar Štefović, u ime svih okupljenih načelnika je rekao:

– Kao prvi susjedi, veselimo se svakom vašem uspjehu. Zajednički projekti, poput funkcionalnog spajanja komunalnog redarstva i osnivanja zajedničke turističke zajednice, ključni su za uspjeh naših općina. Čestitam svim dobitnicima priznanja i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji, rekao je Štefović.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, a 30 studenata dobilo je jednokratnu pomoć u iznosu od 200 eura.

Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Ivanska dodijeljana su javna priznanja zaslužnim građanima. Priznanja su dobili Verica Kobra za posvećenost očuvanju kulturnog nasljeđa i identiteta Stare Plošćice, Mirjana Ožegović za dugogodišnji nesebičan rad na poslovima vjeroučiteljice, Klub 2/105 pješačke brigade za očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, Vedran Lukec za rad s mladima i ustrojavanje škole nogometa NK Ivanska te vlč. David Andreić za inicijativu i očuvanje župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj. Počasnim građaninom Općine Ivanska proglašen je Mladen Marinković, koji je u svom govoru istaknuo potrebu za daljnjim ulaganjima u lokalnu zajednicu i predložio da Osnovna škola Ivanska ponese ime prvog poginulog branitelja s područja Ivanske Željka Cindrića.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.