Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Uručena općinska priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama povodom Dana Općine

I ove godine Općinsko vijeće Općine Ivanska nagradilo je općinskim priznanjima zaslužne pojedince i udruge kako bi im iskazali podršku i zahvalnost te im pokazali koliko cijene njihov trud.

Nagrađenima su priznanja na svečanoj sjednici uručili načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin , njegov zamjenik Darko Turković  te predsjednik  Općinskog vijeća Marin  Samardžija. Dobitnici javnih priznanja su:

DVD IVANSKA – za 110 godina kontinuiranog rada i postojanja. DVD Ivanska temeljni je nositelj zaštite od požara u Općini Ivanska. Članovi društva izlaze na sve intervencije i većinu njih odrađuju sami, a natjecateljske ekipe redovito osvajaju plasman na državnom natjecanju vatrogasaca.

IVICA BOK – za dobrobit DVD-a Ivanska i Općine Ivanska. Član je dvd-a od 1979. godine. Već drugi mandat obnaša dužnost predsjednika društva. Djelovao je u nogometnom i rukometnom klubu, bio je direktor komunalnog poduzeća i načelnik Općine.

KATICA ŠARLIJA – za osobit doprinos u području kulture, povijesti i tradicije moslavačkog kraja. Profesorica je u Osnovnoj školi Ivanska od 1989. godine. Motivirala je učenike na literarni, novinarski i filmski rad. Vodila je skupinu malih glagoljaša te je izuzetni doprinos dala župi Samarica. Zaslužna je za raznorazna otkrića u području povijesti i kulture našega kraja.

DUBRAVKO NOVAK – za dugogodišnji javno društveni politički i sportski rad. U proteklih 35 godina u četiri mandata obnašao je dužnost predsjednika Rukometnog kluba Ivanska. Bio je prvi načelnika Općine Ivanska, nakon čega obnaša značajne dužnosti u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

DRAGAN FIŠTROVIĆ – za poseban doprinos razvitku nogometa u Ivanskoj. od 1995. godine član je Nogometnog kluba Ivanska. Bio je dopredsjednik kluba te dva mandata predsjednik kluba. Uz njegovo zalaganje, klub je ostvarivao odlične rezultate, a posebno je zaslužan za postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu, a kakvom se mogu pohvaliti samo veći klubovi u županiji.

TOMO KOLARIĆ – za izuzetni doprinos u radu DVD-a Samarica. 1996. godine postaje vatrogasac, 30 godina bio je predsjednik dvd-a Samarica i 20 godina predsjednik mjesnog odbora Samarica, djeluje i u crkvenom vijeću župe Svete Katarine u Samarici.

NOGOMETNI KLUB „MOSLAVINA“ DONJA PETRIČKA – za 40 godina rada i postojanja. Od 1980 godine pa sve do danas kontinuirano se natječu u županijskim ligama. Druga županijska liga bila im je najviši rang natjecanja, a trenutno se natječu u trećoj županijskoj ligi.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.