Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Načelnik Željko Mavrin sudjelovao na sastanku načelnika općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Načelnik Željko Mavrin sudjelovao je u Rovišću na radnom sastanku svih načelnika općina, a ujedno i članica Hrvatske zajednice općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Razgovaralo se o problemima lokalne samouprave, a u prvom redu funkcioniranju manjih općina i nagađanjima o ukidanju nekih od njih.

Tako se moglo čuti kako je dobro što je riječ ukidanje izbrisana kada Vlada komunicira o reformi lokalne samouprave te se govori o horizontalnom povezivanju.

Na sastanku je dogovoreno da se po naputcima Vlade i Ministarstva državne uprave uvede za sve pročelnike i djelatnike na području općina ocjenjivanje.

Ocjenjivanje će biti  putem maila ili nekog obrasca koji će biti na izlazu iz općine. Ocjenjivanje bi trebalo doprinijeti što boljem i kvalitetnijem odnosu ljudi koji rade u općinama prema građanima.

Na sastanku se razgovaralo i o ostalim problemima lokalne samouprave kao što je školstvo, briga o mladima, problemi s napuštenim životinjama koje svim općinama stvaraju probleme te vatrogastvu. I ovom prilikom načelnici su iskazali svoje nezadovoljstvo  što  općine nisu bile uključene u donošenje novog Zakona o vatrogastvu.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.