Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Načelnik Željko Mavrin i župan Damir Bajs obišli završetak radova na zgradi osnovne škole, sportske dvorane i vrtića

U radnom posjetu Općini Ivanska boravio je župan Damir Bajs te je tom prilikom obišao Osnovnu školu Ivanska, školsko sportsku dvoranu i Dječji vrtić Ivančica.

Radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivanska i pripadajuće školsko-sportske dvorane župan Bajs obišao je u pratnji ravnateljice OŠ Ivanska Sunčice Đuričić-Kocijan i načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina.
Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna. Kada radovi energetske obnove na ovim objektima budu završeni, Bjelovarsko-bilogorska županija osiguratće dodatnih milijun kuna za druge potrebne radove koji nisu uključeni u energetsku obnovu.

– Time će svi oni koji ovdje rade, naši nastavnici ali ponajviše učenici dobiti standard 21. stoljeća. Kroz ovu obnovu ćemo omogućiti i jednosmjenski rad – kazao je župan Bajs.

Bjelovarsko bilogorska županija u partnerskom odnosu s Općinom Ivanska napravit će još jedan iskorak po pitanju sigurnosti djece na putu do škole i iz škole.

– Ovog trenutka rješavamo i pitanje kružnog toka u centru Ivanske, gdje je ŽUC prenio investitorska prava na Općinu Ivanska, sama Općina je dobila sredstva od Ministarstva unutarnjih poslova i time će taj sigurnosni problem biti riješen. Veseli me i jedna nova vizura same općine Ivanska i ovog centra kroz obnovu škole, gradnju vrtića, a vidimo da se radi i obnova crkve, zapravo će općina biti puna ljepša za sve koji dolaze i za one koji ovdje žive. Za sve je ovo ključ i jedno partnerstvo koje postoji – zaključio je župan Bajs.

Radovi na energetskoj obnovi škole su u tijeku i trebali bi biti gotovi do 18. studenoga kada bi se u školu trebalo vratiti 190 učenika i svi djelatnici koji će dobiti bolje uvjete rada.

– Škola je obnovljena od temelja do krova. Dobili smo novo krovište, fasadu, u učionicama su obnovljeni zidovi i podovi. U novom dijelu smo dobili četiri nove učionice, dva prostora za urede i dobili smo prostor za domara, arhivu i jednu prostoriju gdje će moći boraviti učenici koji ne idu na njemački i informatiku – rekla je ravnateljica OŠ Ivanska Sunčica Đuričić-Kocijan.

Novi standard dobili su i mališani u dječjem vrtiću Ivančica u Ivanskoj. Naime vrtić je kompletno obnovljen u što je uloženo 2 milijuna kuna. U vrtiću je trenutno 48 mališana u redovnom programu. U vrtiću se provodi i program male škole odnosno predškole, u što je uključeno 14 djece.

– Vrtić nam je ovom obnovom u potpunosti nov što se tiče namještaja, sanitarnih čvorova, nove kuhinje i nove blagovaonice. Ova obnova nam je uvelike poboljšala sam rad i boravak djeci u vrtiću. Svi radovi bi trebali završiti krajem 11.mjeseca – kazala je Lidija Kenđel ravnateljica vrtića.

Obnova Škole najveća je investicija za općinu Ivanska do sada, a ova investicija je samo jedna u nizu partnerskih projekata Općine Ivanska i Županije istaknuo je načelnik Željko Mavrin.

– Suradnja sa Županijom je jako dobra i Županija nam pomaže kad god može. U obnovu vrtića je uloženo blizu 2 milijuna kuna. Iz fondova smo dobili oko 1,5 milijuna kuna, dok je ostatak iz općinskog proračuna. Mislim da će biti zadovoljni i roditelji i djeca. Moramo se zahvaliti Županiji naa obnovi škole i dvorane ušto nisu uložena mala sredstva. Hvala županu Damiru Bajsu što nam je to omogućio i idemo dalje u gradnju kružnog toka, to će biti nekakva sigurnost za mještane i djecu – kazao je načelnik Mavrin.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.