Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obnavlja se krovište na Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj

Na Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj zadnjih nekoliko godina napravljen je niz radova na obnovi, a sve s ciljem očuvanja ovog vjerskog, ali i kulturno-povijesnog objekta.

Do sada su uz financijsku pomoć Općine Ivanska obnovljeni podovi, postavljeno podno grijanje i kamena obloga.
Asfaltiran je prilaz i uređena površina ispred crkve postavljanjem betonskih opločnika kako bi bilo više mjesta za okupljanje župljana na raznim događajima poput adventa i ostalih slavlja koje organiziraju Općina Ivanska i župa Sv. Ivana Krstitelja. Sada je došlo vrijeme da se u potpunosti sanira krovište.

– Bogu hvala, došlo je vrijeme da se krovište u potpunosti rekonstruira. Ostat će sve što se da ostaviti od stare građe, a što ne, izmijenit će se. Skinut će se stari pokrov, crijep i letve te staviti nove daske, folija i lim. Troškovnik radova je 657 tisuća kuna – rekao nam je župnik David Andreić.

Radove na obnovi krovišta zajednički financiraju Ministarstvo kulture i medija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Biskupija i Općina Ivanska. Nastavak radova u planu je i iduće godine kada bi se trebao obnoviti toranj zvonika.

– Iduće 2021. godine u planu je obnova tornja zvonika, ima indicija da bi se mogla promijeniti i vizura tornja. U sljedećoj fazi riješit će se i problem vlage temelja crkve i s obnovom crkve bi kroz dvije do tri godine bili kompletno gotovi – dodao je velečasni Andreić.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.