Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Načelnik Željko Mavrin i župan Damir Bajs obišli radove na kružnom toku u Ivanskoj

Radovi na kružnom toku u Ivanskoj bliže se svom kraju. U sljedeća dva dana najavljeno je asfaltiranje, a danas je radove obišao u pratnji načelnika Željka Mavrina bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Župan Bajs je naglasio odličnu suradnju i partnerski odnos županije i općeine Ivanska koji s pokazuje upravo na izgradnji kružnog toka. Naime, MUP je objavio natječaj kroz koji se financiraju ovakvi projekti ali na koji se nije mogla javiti ni Županija ni ŽUC. U dogovoru s općinom Županija je na nju prebacila investitorska prava, općina se javila na natječaj, dobila sredstva i uz državnu potporu rade kružni tok.

– Imamo i suprotnih situacija, da je županija preuzela od općine neke projekte koje smno sad prijavili ili smo s njima završili. Na taj način je moguće da u Općini Ivanska sad imamo najveći investicijski ciklus ikada napravljen u ovom mjestu, a to je dogradnja i obnova škole i sportske dvorane, niz cesta, a sad i kružni tok na što se nadovezuje, lijep je to vidjeti i obnova crkve – rekao je župan Bajs.

Investicija je vrijedna oko 1,1 milijun kuna, 310 tisuća finacira MUP, dok ostatk općina iz svog proračuna. Načelnik Mavrin je zahvalio županu Bajsu i županiji na mogućnosti da se općina javi na natječaj i povuče sredstva.

– Nadam se da će svi mještani biti zadovoljni uređenjem centra, najviše zbog sigurnosti djece, ali i ostalih sudionika u prometu. Nadamo se da će kružni tok doprinijeti rasterećenju prometnice kroz središte Ivanske – rekao je načelnik Mavrin.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.