Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana 29. sjednica Općinskog vijeća

U ponedjeljak 1. ožujka vijećnici Općinskog vijeća Općine Ivanska održali su 29. Sjednicu Općinskog vijeća nakon što su prethodne dvije zbog epidemioloških mjera bile održane elektronskim putem.

Na dnevnom redu je bilo 8 točaka, od čega su dvije bile usvajanje zaspisnika s prethodne dvije elektronske sjednice, a od ostalih točaka vijećnici su usvojili Odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu te su donijeli odluku o načinu pružanja usluge sakupljanja otpada na području Općine Ivanska koja će u budućnosti donijeti određene promjene u načinu prikupljanja otpada, no povećanja cijene odvoza ne bi trebalo biti rekao je načelnik Željko Mavrin.

– Ne mislimo dizati cijenu odvoza, a ako ćemo i dizati korigirat ćemo u malim iznosima. Ako će trebati općina će pokrivati dio troškova da naše smeće ne završava po šumama, kanalima i ostalom zemljištu. Bitno je da otpad sakupimo i odvezemo, a bolje da općina ima veći trošak nego da otpad završi u prirodi. Moramo i ljude naviknuti na razvrstavanje otpada – rekao je načelnik Mavrin.

Vijećnici su usvojili i prijedloge o kupnji 4 nekretnine, 3 u Ivanskoj i jedne u Samarici. Naime, zbog nedostatka mjesta za parkiranje općina Ivanska će kupiti dvije parcele preko puta groblja u Ivanskoj gdje će se napraviti parkiralište kako bi se riješio problem gužve na cesti do koje nastaje prilikom svakog većeg pogreba jer se ljudi parkiraju uz cestu, a novo parkiralište bit će napravljeno i kod Doma zdravlja gdje će također biti kupljena jedan parcela. Što se tiče kupnje zenljišta u Samarici, riječ je o parceli uz vatrogasni dom gdje će biti izgrađeno dječje igralište čime će Samarica dobiti još jedan objekt nakon vodovoda i modernizirane prometnice koji će doprinjeti zaustavljanju iseljavanja.

Prijedlog nacrta parkirališta kod Doma zdravlja

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.