Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

2. sjednica Općinskog vijeća Općine Ivanska

U petak 9. srpnja 2021. u večernjim satima Općinsko vijeće Općine Ivanska održalo je 2. sjednicu u novom sazivu.
Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je pitanje postavio Mario Modrić oko uklanjanja lisice koja se već dva mjeseca kreće centrom Ivanske, na što mu je odgovoreno kako se radi na njenom sigurnom uklanjanju.


U nastavku sjednice donesene su odluke o imenovanju Odbora za financije i Proračun, kulturu i prosvjetu, priznanja, društvene djelatnosti i poljoprivredu te Odluka o prekoračenju na poslovnom računu kod Privredne banke Zagreb. Naime, kako još Općini nisu doznačena sredstva od strane države u iznosu od 1,5 milijun kuna za projekt uređenja vrtića kako se ne bi dogodilo da u slučaju nekih hitnih izdataka ne bi bilo financijskih problema potrebno je osigurati sredstva za nesmetan rad pojasnio je načelnik Željko Mavrin.

– Mi smo isfinancirali iznos od gotovo 1,7 mlijuna kuna za uređenje vrtića s dodatnim radovima, a sad čekamo dio sredstava od države. Prekoračenje nam je potrebno da bi mogli financirati druge radove dok ne dobijemo povrat od strane države – rekao je načelnik Mavrin.

Vijećnici su usvojili odluku o naknadama troškova za rad predsjedniku vijeća, vijećnicima i članovima radnih tijela, pa će tako predsjednik vijeća za svoj rad imati naknadu od tisuću kn, zamjenik predsjednika 500,00 kn, vijećnici 400,00 kn, a članovi radnih tijela 100,00 kn.

Vijećnik Mario Modrić je kazao kako je naknada vijećnicima od 400,00 kn po sjednici prevelika, te su on i vijećnica Andreja Žunić bili protiv ove odluke koja je na kraju većinom glasova prihvaćena. Načelnik Mavrin je pojasnio zašto smatra da bi članovi vijeća trebali imati naknadu od 400,00 kn.

– Čak smatram da je to mala naknada. Mjesne odbore smo raspustili iz razloga da nemamo troškove od 150 tisuća kuna za njihov izbor. Vi kroz 4 godine nećete toliko potrošiti, a moj cilj je da vi trebate kao vijećnici raditi po svim našim selima za dobrobit mještana i očekujem da se svi vijećnici aktiviraju u tom dijelu – kazao je načelnik Mavrin.

Vijeće je usvojilo i visinu plaće načelnika koji za razliku od prošlog mandata više neće biti volonter već će profesionalno obavljati svoju dužnost te će za svoj rad dobivati plaću u iznosu od oko 10 tisuća kuna neto.

S obzirom da na tržištu rada manjka odgajatelja, a Dječji vrtić Ivančica ima potrebu za zapošljavanje upravo djelatnika s tim zanimanjima kako bi se unaprijedio rad i upisao veći broj djece, u Općini su odlučili s 50.000,00 kuna stipendirati polaznike ovog deficitarnog zanimanja. Planirano je stipendiranje pet odgajatelja kroz 10 mjeseci s po tisuću kuna mjesečno, a ukoliko će biti više korisnika iznos od 50 tisuća kuna će se podijeliti na njihov broj. Ovu odluku vijećnici su prihvatili jednoglasno.

– Svatko tko dobije stipendiju mora završiti, a ako ne završi mora vratiti sav iznos koji je dobio. Koliko godina ima stipendiju toliko godina se obvezuje raditi u našem dječjem vrtiću – pojasnio je ukratko uvjete stipendiranja načelnik Mavrin.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.