Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća i zapaljen Ivanački krijes

U povodu obilježavanja Dana općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Ivanska. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Turković i pritom predstavio prisutnima rad vijećnika u zadnjih godinu dana.

– Održali smo osam sjednica Općinskog vijeća, sve odluke smo donosili pravovaljano, jednoglasno i na dobrobit svih naših mještana – istaknuo je Turković i svima čestitao Dan općine.

Načelnik Željko Mavrin detaljno je upoznao uzvanike s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, te planovima Općine Ivanska u sljedećem razdoblju. Mavrin je i izrazio zadovoljstvo sa svime što je napravljeno u zadnjih godinu dana.

– Nakon što je izgrađen kružni tok u centru Ivanske premješten je spomenik poginulim Hrvatskim braniteljima s područja Općine Ivanska, te je u rujnu otvoren spomen park u dvorištu Osnovne škole Ivanska. Uređivani su društveni i vatrogasni domovi, a u tijeku je uređenje i dogradnja društvenog doma u Utiskanima. Uređivali su se poljski putevi nasipavanjem kamena. Nabavljene su kante za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i podijeljene mještanima. Uređeno je dječje igralište u Samarici, a u planu je do kraja godine uređenje još nekoliko igrališta. Uređen je okoliš Dječjeg vrtića Ivančica, projekt je bio vrijedan 340 tisuća kuna i financiran je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 209 tisuća kuna. Općina je dobila i 220 tisuća kuna za razvoj i održavanje predškolske djelatnosti. Uspješno je proveden projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Ivančica preko programa ruralnog razvoja za što je Općina nedavno dobila povrat sredstava u iznosu od milijun i pol kuna, bez penalizacije projekta. Osnovana je Vatrogasna zajednica Općine Ivanska koju čini osam vatrogasnih društava. Općina je u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom provela projekt „Zaželi“. Prijavili smo se za nastavak projekta, ovoga puta u suradnji s našom susjednom Općinom Štefanje – kazao je Mavrin i dodao kako postoji niz projekata za naredno razdoblje.

– Najvažnije nam je obnoviti ostatak prometnica te osigurati priključak vode u svim naseljima. Od trinaest naselja, pet naselja još nema mogućnost priključka na vodu. Završila je izgradnja vodovoda u naselju Križic, a u tijeku je izgradnja vodovodne mreže u naselju Utiskani. Poboljšanje infrastrukture jedan je od najvažnijih uvjeta za ostanak na selu – rekao je Mavrin i pozvao sve na suradnju kako bi se realiziralo što više projekata za dobrobit mještana Općine Ivanska.

Načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić koji je u svom obraćanju pohvalio dosadašnji rad načelnika Mavrina i dao mu podršku u daljnjem radu.

– Izbori su prošli, godinu dana sam ja tu i bez obzira na stranačku pripadnosti, bez obzira na to tko je iz koje stranke, želim jednu dobru suradnju i sinergiju gradova, općina i Županije, naravno i s našom državnom vlašću. To je jedna vertikala koja je jamac dobrome. Ono što ja često kažem, županija je jaka koliko je bogata i jaka svaka općina i svaki grad u njoj. U tome ćete načelniče imati potporu Bjelovarsko-bilogorske županije – kazao je župan Marušić i najavio razgovor s načelnikom o prioritetima za obnovu prometnica na području općine u 2023. godini.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

Na sjednici je bio prisutan veliki broj načelnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U njihovo ime pohvale načelniku Mavrinu za rad uputio je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

– Rekao bih da je kolega načelnik svake godine sve uspješniji i svake godine vide se određeni pomaci. Najveći pomak se vidi u prometnom pogledu – istaknuo je Prišćan i posebno pohvalio rad udruga s područja Općine Ivanska i sinergiju načelnika i udruga.

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan

Za dugogodišnji rad za opće dobro na Svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim mještanima.

Ove godine općinska priznanja dobili su Ankica Takač za dugogodišnji aktivni rad u Udruzi umirovljenika Općine Ivanska, Mladen Kobra i Ivan Brkljaš za dugogodišnji predani rad u DVD-u Stara Ploščica, Mladen Sremec za 50-godišnji aktivni rad u RK Ivanska, Željka Modrić za značajna ostvarenja na području odgojno-obrazovnog rada i Mislav Albert za hrabrost i nesebičnu pomoć prilikom spašavanja i gašenja požara na automobilu.

Općinsko vijeće Općine Ivanska, povodom obilježavanja Dana općine svakom redovnom i izvanrednom studentu s područja Općine dodijelilo je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 kn. Jednokratnu pomoć dobilo je ukupno 38 studenata, 33 redovna i 5 izvanrednih.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.